maandag 16 januari 2012

op zoek naar het graf van de koning



de mooi bemoste trap naar het graf
onze "hulptroepen" bij het entree van het park
De prinses had ons tijdens het gesprek (zie onze blog van 12-01-12) verteld over een ‘Memorial Park’ ter nagedachtenis van haar vader op de plaats waar hij door de Japanners was gearresteerd. 
Op die plek staat een klein kerkje en is ook het graf van haar vader en die van enkele andere leden van de familie.  Zij heeft daarvoor al de grond kunnen kopen en een toegangsbrug kunnen bouwen door op God te vertrouwen en met de financiele hulp van anderen. 
Zij wil daar ook een schooltje stichten voor meisjes/jonge vrouwen die daar Engels, koken en huishouding kunnen leren. Wij werden uitgenodigd om op 16 januari bij de opening aanwezig te zijn, zij sloeg ook ons telefoonnummer in haar telefoon op voor nadere info daarover.
het graf van de koning
Wij kregen geen telefoontje, maar gingen vanmorgen toch op zoek naar het memorial park. Het leuke daarvan was dat we bij ons zoeken en vragen op massale hulpvaardigheid stoten. Tot 2 x toe gingen jongens ons vooruit om ons de weg te wijzen en deze keer niet met de bedoeling daar geld voor te vragen. Zo gauw je uit de drukte bent ervaar je weer veel vriendelijkheid in plaats van klantvriendelijkheid.   
Het verrassende was dat niemand wist waar we het memorial park konden vinden. We werden geleid naar een huis, waar christelijke mensen woonden, maar die waren niet thuis. We waren al op de weg terug, toen 2 jongens ons weer naar datzelfde huis brachten, omdat het hier in de buurt moest zijn. Wij gingen door een typisch Balinese ingang, met een bordje “te koop”, een terrein op, maar nog wisten we niet waar we moesten zoeken. Een boer, die met zijn koe aan een touw liep te wandelen wist het precies. En ja hoor, daar was de brug en het pad naar het kerkje en de graven, precies zoals de prinses het ons had verteld. Maar geen schooltje, wel een gebouwtje, dat er niet uitzag als een schooltje. Zeker niet een schooltje dat vandaag geopend kon worden en ook niet binnen enkele maanden.
zoete aardappelen met cocos
napraten in de warung
Meer raadselen rond de prinses, dus.
Missie geslaagd, althans deels. Wij weer terug naar onze jongens/gidsen. We dronken koffie in een warung en kregen zoete aardappelen met cocosstrooi
sel aangeboden. Het was niet helemaal duidelijk of we die nu betaald hebben, want het bedrag was weer erg laag.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten