donderdag 10 mei 2012

naar Frontignan en Mèze


Vandaag voeren we naar Frontignan aan het Canal du Rhone a Sete.
Het is duidelijk dat de eieren van de vele broedende meeuwen, waar we langs varen zo langzamerhand uitkomen.
Hier en daar zien we meeuwenkuikens: lelijke strompelende gedrochtjes. De ouders hebben veel werk om ze genoeg eten te geven. We proberen ze op de foto en de video te zetten.
In Frontignan is een brug en daar liggen altijd bootjes met van die antieke zeilen (“voile latin”). Die brug gaat echter maar 2 x per dag open, dus moeten we wachten: om 4 uur vanmiddag mogen we er door. Dat komt goed uit, want het is markt in Frontignan vandaag met heel veel kraampjes in heel veel straatjes. We kopen schapenkaas.
Langs de mooie (deels) Romaanse kerk wandelen we naar het restaurantje op het plein voor de mairie, waar we ontspannen kunnen genieten van de lunch, terwijl de markt om ons heen wordt afgebroken.  
Nog even uitbuiken in de boot en we varen verder over het ‘Etang de Thau’ naar het mooie haventje van Mèze,
We meren af, kijken naar onze e mail en treffen een bericht van Frans (Queenies broer) die reageert op onze blog van eergisteren, waarin we schreven dat 8 mei in Frankrijk te vergelijken is met onze 5 mei. Dat is niet juist, zegt Frans: je moet 8 mei in Frankrijk zien als onze 4 mei en de nationale feestdag is natuurlijk 14 juli!
En Frans heeft gelijk, weten we nu ineens weer.



haven van Mèze


haven van Mèze in de avond



Geen opmerkingen:

Een reactie posten