donderdag 11 oktober 2012


We staan vroeg op, want om 10.30 uur komt onze serieuze kandidaat-koper Cedric voor de tweede keer onze boot bekijken en een bod doen. We hebben onze croissantjes nauwelijks op of hij belt op met de vraag of hij nu direct al kan komen.
Nerveus loopt hij door de Jagombo, heeft diverse opmerkingen en doet uiteindelijk een bod dat 4000 euro lager is dan de vraagprijs en wil niets van de inventaris overnemen. Onderhandelen over een tegenbod van onze kant wil hij niet. Dus wij gaan uiteen met de afspraak dat wij hem vanmiddag bellen of we de boot aan hem willen verkopen voor zijn prijs.

Binnen een half uur staat het engelse echtpaar naast onze boot en stelt vast dat de bordjes “a vendre” nog op de boot zitten.  
Dan volgen de gebeurtenissen elkaar snel op: Julie en Peter White bekijken de boot nog eens grondig, nemen onze uitnodiging om een eindje mee te varen aan, de engelse fietsen worden op de boot gezet.




De lunch onder een boom in Portiranges verloopt geanimeerd en zij kopen de Jagombo vóórdat de laatste hap naar binnen gaat!

Ondertussen lijkt het ook leuk als ze verder mee varen en vannacht op de boot blijven slapen. Dan kunnen ze vast wat wennen aan hun nieuwe boot!

In Vias meren we af, een fietstocht naar het strand, de winkels zijn al dicht, maar een stokbroodje kan Queenie nog net scoren. Aan het eind van de avond zijn we het eens:

1) Peter en Julie komen a.s. zaterdag naar Lattes, als wij de Jagombo daar heen gevaren hebben, om de overdracht te regelen.
2) Het was een geslaagde dag.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten