zaterdag 6 oktober 2012

het leven op een boot




We zijn nu 3 weken aan het varen en hebben 265 km achter de rug en 64 sluizen.
We weten al bijna niet anders meer.
Het varen lijkt een zeer ontspannen bezigheid en dat is het ook. Maar toch komen er allerlei dingen bij kijken, die op zich helemaal niet zo relaxed zijn, maar wel moeten gebeuren om zo ontspannen over het water van het Canal du Midi te blijven glijden.
Voorbeeld:
Er stond iets te veel water in het ruim onder de motor, waarschijnlijk door het gedoe met de warmwatervoorziening een paar weken geleden. Gelukkig heeft iedere jachthaven in Frankrijk een pomp om de vuilwatertank van boten te ledigen. Daar kan je ook bilgwater mee weg pompen. Zo ook de haven van Castelnaudary. Eigenlijk een karweitje van nix.
Verder moet je natuurlijk ook kleine reparaties onderweg uitvoeren en het laten vervangen van de startaccu.
Bij het wachten voor de sluis moet de boot aan de kant gehouden worden.
En dan hebben we het nog niet eens over het vervangen van de fietsband.







Maar dat wordt dan ook beloond met heerlijk genieten op de voorplecht van de boot.




Toch komt aan alle mooie dingen een eind en we denken dat we de boot terug willen varen naar noorderlijke streken en afmeren bij ons nieuwe huis in Ouge. De vraag is alleen kunnen we met onze boot met een motor van 43 PK wel stroomopwaarts de Rhone bevaren? Dat lukt zeker niet altijd, dus zijn we nu op internet de dagelijkse stroomsnelheden op de Rhone aan het bekijken. Dat zal nog een hele toer worden! Dit jaar lukt dat zeker niet meer, misschien volgend jaar.
We kunnen ook de boot te koop te zetten.
Queenie maakt een mooi papier en plakt het op de boot. We krijgen veel bekijks en vragen en gesprekjes, maar geen kopers.
Tot vanmorgen. De mevrouw van de capitainerie van Carcasonne klopt op de boot en meldt ons dat er iemand heeft gebeld, die de boot wil kopen. "En hier is zijn telefoonnummer".

Peter belt direct het nummer en vraagt aan degene die de telefoon opneemt of hij gebeld heeft over het kopen van onze boot. "Oui, c'est moi", is het antwoord.

De afspraak wordt dat we elkaar treffen in Carcasonne (vandaag) of in Capestang (over een paar dagen).
In Carcasonne hebben we niemand gezien die op een koper leek, dus . . . . .   

Geen opmerkingen:

Een reactie posten