woensdag 10 oktober 2012

Nog meer snelle ontwikkelingen






Te water!
Bijna gered
Langs het Canal du Midi zijn niet veel mogelijkheden om diesel te tanken. Daarom willen we bij laatste dieselpomp aan het kanaal voor de thuishaven, Lattes, waar we over een paar dagen denken te zijn, even wat liters inslaan.
Na enig heen en weer gepraat met een dikke jongen over de chef die er nu niet is, maar straks wel en hoe we willen betalen, met een “carte bleu” of contant en dat we nog even moeten wachten, komt de jongen toch, gewapend met de dieselpompslang onze boot op.
Hij doet doet zichtbaar zijn best om het heel netjes, zonder morsen te doen. Te netjes, want uit pure concentratie op zijn werk, vergeet hij dat de breedte van ons gangboord eigenlijk niet geschikt is voor zijn postuur. Zijn voet glijdt uit, langzaam kantelt de hele gestalte te veel buiten boord en hij valt ruggelings met een enorme plons tussen onze en een andere boot in het troebele water. Met medeneming van de slang.
Even lijkt het alsof hij niet meer boven komt. Maar, ja hoor, gelukkig, na enkele lange seconden, wordt zijn hoofd weer zichtbaar. De geluiden die hij maakt duiden op paniek.
Hij werkt zich tussen de boten door naar de kant.
Krijg hem nou maar eens op de kant.
Gelukkig krijgt Peter hulp van de inmiddels gearriveerde chef en nog iemand van de haven.
Cédric inspecteert de boot
De druipende jongen gaat natrillend onder de douche, verklaart daarna dat hij pijn heeft in zijn armspieren, terwijl de armspieren van zijn redders er meer toe hebben bijgedragen dat hij nu op de kant staat, wij krijgen alsnog diesel in de tank en varen door naar Villeneuve les Beziers. We meren af in het dorp en de telefoon gaat: de kandidaat-koper Cedric wil graag morgen nog een keer komen kijken naar de boot en zal een bod doen. We spreken af: morgen half elf.
de engelsen fietsen weer verder

We beginnen direct de boot op te ruimen, maar al snel worden we aangesproken door een engels echtpaar, dat belangstelling voor de boot heeft en graag even de boot wil bekijken.
glaasjes wijn voor de engelsen
Als we zeggen dat er morgen een serieuze kandidaat-koper komt en dat die voorgaat, willen ze toch even kijken en een wijntje er bij drinken vinden ze ook best leuk.


Zou onze vraagprijs te laag zijn?
We zullen het misschien morgen weten . . . . .
  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten