zaterdag 28 april 2012

Zoektocht naar de Franse keuken.



Palais Ducal
Wie zich na een dag varen of rondtrekken door Frankrijk zich zelf in een provincie stadje een lekker dinertje heeft beloofd, moet zich voorbereiden op een teleurstelling.
Zo waren wij in Nevers. Zoals in zo veel steden is er in Nevers weer veel prachtig stedenschoon te zien. Het Palais Ducal bijvoorbeeld en een prachtig mooi barok kapelletje. Barok is ons ding niet, maar dit was mooi. Schilderachtige straatjes, dus wij waren helemaal in de stemming om gezellig te gaan zitten peuzelen.
Vooral omdat de motregen overging in gewoon plenzen.
De eerste bistro die in zicht kwam werd verbouwd. De grote zaak aan het centrale plein had een terras, maar daar wilden we met dit weer niet zitten en binnen al helemaal niet, zo sinister zag het er uit. Het volgende restaurant was wel open als cafe, maar niet als restaurant vanavond. Wat volgde was een reeks van gesloten restaurants.
Intussen waren we al 2 x langs een restaurant gelopen, waar je kon eten “Japonnais a volonté”, maar dat wilden we niet. We waren niet voor niets in Frankrijk, het land met de romantische, eenvoudige, goedkope, maar heerlijke restaurantjes.
Lang verhaal, kort: met soppende sokken en natte schoenen, toch maar naar die Japanner gegaan.

 En eigenlijk hebben we er toch nog genoeglijk en langdurig van sushis naar dumplings, garnaaltjes en zeewier zitten snoepen. Geen Franse haute cuisine, maar deze Japanner was tenminste open!
    


Japans eten à volonté

Geen opmerkingen:

Een reactie posten