dinsdag 10 april 2012

Bouzigues


"Wat een toplocatie!" riep Jan van Bergen toen hij in Bouzigues uit zijn camper stapte. 
Toos en Jan hadden enkele weken in Spanje rondgereden met hun camper, waren op de terugreis naar Nederland en kwamen nu een paar dagen met ons meevaren. we hadden afgesproken dat zij in het haventje van Bouzigues aan boord zouden komen.

Bouzigues vinden wij een heerlijk dorpje. Je hebt er alles: een klein haventje aan een prachtig meer met brak water, kleine strandjes, een schilderachtig dorpje met smalle straatjes tegen de helling opgebouwd, en een reeks restaurantjes waar je de lekkerste oesters van Frankrijk voor een prikkie kunt eten. Het is een dorpje, waar de oesterkwekers nog de dienst uitmaken en waar geen appartementen voor toeristen zijn gebouwd en geen bedrijventerrein is aangelegd met een grote supermarkt.
De enige bakker in het dorp moet je echt zoeken en er is een kleine supermarkt op het enige plein.  
Zoals altijd, waar wij het naar ons zin hebben, gingen we ook hier bij makelaars kijken hoe duur het is om hier een huisje te kopen. Niet dat we het ooit echt kopen, maar je kan er lekker over dromen. Er is niets dat een mens zo aanzet tot dromen als een beperkt zicht. (lazen we vanmiddag in Vaslav van Japin). Ook het tegenovergestelde is waar, want het dromen hield snel op toen we bij de makelaar in de vitrine keken. De prijzen in dit aardige dorpje zijn hoger dan in andere dorpen aan het meer (Etang de Thau). 
In de tijd dat de andere dorpen dynamische burgemeesters hadden die hun dorp wilden opstoten in de vaart der volkeren, was die van Bouzigues een beetje passief vooral omdat hij vaak diep in het dagelijkse glaasje wijn keek. In die tijd is er in Bouzigues niets gebeurd en is het daardoor zichzelf gebleven. Dat is precies de reden waarom het nu zo gewild is bij de mensen die op zoek zijn naar een (tweede) huis.

Dat is een mooi voorbeeld van het tegenovergestelde van de remmende voorsprong. Hoe noem je dat? Versnellende achterstand? In ieder geval is het voor ons een toplocatie.  
oesterkweek

1 opmerking:

  1. Heerlijke avonturen. Vooral ook dat toevallige bezoek aan die begraafplaats, het vergelijk tussen 2 uitersten van kerkenbouw en nu dan Bouzigues aan Etang de Thau.
    Heel veel jaren geleden hebben wij het Canal du Midi gevaren met een huurboot. Uiteraard ook dit meer gevaren tussen de oesterbanken door en de 14e juli in de haven van Meze meegemaakt.
    Een onvergetelijke vakantie was dat.
    Geniet van alle rust in Bouzigues.

    BeantwoordenVerwijderen