donderdag 29 maart 2012

onverwacht

westgevel
oostgevel
Wie naar Barcelona gaat moet zeker naar de Sagrada Familia gaan, het levenswerk van Gaudi, dat al bijna anderhalve eeuw in aanbouw is en maar haal langzaam vordert. Wij waren er al eerder geweest, ongeveer 20 jaar geleden. Toen was er niet veel meer te zien dan anderhalf voltooide gevel van de drie die er volgens Gaudi’s ontwerp moeten komen. De rest was een grote bouwput. Wij waren toen onder de indruk van de gevel, de torens en het idee, maar het interieur was een onmogelijke bouwput. En we dachten, we wachten wel af of die kerk ooit gereed komt. Dan zien we wel verder.
Nu kan je het interieur van de kerk bekijken en die is (voor ons) onverwacht overweldigend mooi, hoog en speels. Met prachtige lichtval, schitterende ramen in een enorme ruimte. We zijn er uren gebleven.
’s Middags poepte onverwachts een meeuw op Peters pet en kleren. Getver. Bracht geluk volgens de ober.
plafond
wenteltrap
Toen we ’s avonds na de tapas door de gotische wijk naar het hotel wandelden stuitten we op een kerk, waar een concert ging beginnen van een flamenco-gitarist. 
Nog even wachten en we konden naar binnen. Geweldige muziek in een prachtige, sobere romaanse kerk. Een derde onverwacht cadeautje aan het eind van de dag.
Pedro Javier Gonzalez










Geen opmerkingen:

Een reactie posten