woensdag 28 maart 2012

naar Barcelona


Met de auto van Lattes naar Barcelona is ruim 3 uur. Het onderweg koffiedrinken niet meegerekend.
Voor ons duurde het iets langer. De reis verliep vlot, het was mooi weer en geen verkeersopstoppingen. De tomtom leidde ons regelrecht naar de Placa Augusti, een pleintje vlak het hotel dat we gereserveerd hadden. Tenminste dat dachten we. Ook toen de tomtom ons langs de oostkant van Barcelona en langs de haven rechtsaf stuurde en vervolgens rechtsaf de heuvel op.
Het ging erg steil omhoog en, wat wel een beetje raar was, langs vele grafzerken en kapelletjes. Maar we zagen ook bushaltes en een groepje stille ernstig kijkende mensen. Maar verder niets. Wel raar van die tomtom, dat die je dwars door een kerkhof stuurt, ook al is het de kortste route. En het duurde maar de ene hairpin omhoog na de andere. En steeds meer graven tegen de berg, als een soort flatgebouwen. Het was een enorm groot kerkhof en de route hield op bij een pleintje, waar de graven nog hoger opgebouwd waren. En uit de tomtom klonk het het op zakelijke toon: “bestemming bereikt!”.
“Dacht het niet”, meenden wij.
Er was toch iets niet goed gegaan.
Bleek dat er zowel in de stad als op het enorm uitgestrekte kerkhof een ‘Placa Augusti’ is.
ontbijt"zaal"
Dat was toen ook wel snel gevonden. Het is eeen zijstraatje van Rambla. 
De wijk waar ons goedkope hotelletje in ligt noemen wij “klein Karachi”. Ook het personeel in ons hotel is geheel Pakistaans en is erg vriendelijk. Eentje spreekt zelfs een beetje nederlands. Dat maakt veel goed, want het comfort-niveau is:  ‘bijna basic’.
Vanavond een kijkje nemen op de Rambla.





Morgen naar de Sagrada Familia.   

Geen opmerkingen:

Een reactie posten