zaterdag 28 mei 2016

vide grenier

Welk dorp in Frankrijk heeft geen ‘vide grenier’?





Zeker in deze tijd van het jaar kan men ieder weekend uren rondslenteren op deze rommelmarkten. Er is altijd wel één dorp in de streek (meestal meer!) waar er een is.

Bovendien was er een jaarmarkt in onze regio. Daar komt uitsluitend de (boeren)bevolking op af. Je ziet er geen toerist in tegenstelling tot de ‘vide greniers’.

De vetste koeien en de volste uiers zijn er te zien. Er is muziek en vuurwerk en ander spektakel. Maar dat hebben we niet bijgewoond. We hadden nog meer te doen. We wilden immers ook op enkele ‘vide greniers’ gaan kijken.



Het gaat altijd op de zelfde manier: je neemt je voor om eigenlijk niets te kopen, maar het is allemaal zo goedkoop, dat je het bijna niet kunt laten. Soms zie jets heel aardigs of nuttigs, maar je blijft trouw aan je voornemen en je beheerst jezelf en koopt het niet. Meestal heb je daar dan later spijt van.


Ik weet nog dat ik vorig jaar een goede generator kon kopen voor 5 tientjes, maar ik kocht hem niet. Vind ik nog altijd jammer. En ik heb hem niet eens nodig.



Maar meestal bezwijk je wel voor de verleiding en koop je wel van alles. Zo ook deze keer weer. Een mooie karaf, een stapel borden voor in de keuken, houten deurknoppen en een fruitpers, waar we appelsap mee willen proberen te maken. Alles bij elkaar nog geen 20 euro!






De fruitpers hebben we direct geprobeerd, maar een succes is het (nog) niet geworden. Er komt maar een zielig straaltje uit de pers. Eigenlijk maar een paar glaasjes sap. En er zit ook prut in. Queenie probeert het nog er uit te vissen, voordat ze het opdrinkt.







Vide grenier, betekent ‘lege zolder’, maar de onze wordt steeds voller!














Geen opmerkingen:

Een reactie posten