dinsdag 31 mei 2016

moestuin!

Toen we over de Saone voeren in dit voorjaar, hadden Annie en Gé ons al dringend aangeraden om in de tuin in Ouge ook een moestuin aan te leggen.
Ook Jan en Toos hadden ons vroeger ook al gevraagd waarom we geen moestuin hadden, dat kon toch prachtig hier in Ouge!

Wij voelden daar nooit iets voor, want dat betekent dat je permanent aanwezig moet zijn om de gewassen bij te houden, onkruid te wieden op tijd te oogsten e.d.
Bovendien hadden we er weinig verstand van. Wat we wel wisten was, dat je moet beginnen met een stuk grond om te spitten en daar hadden we al helemaal geen zin in.


 Maar tijdens een gezellig gesprekje met Marian en Johan over koetjes/voetbal, vroeg Johan plots of we geen ploegapparaat wilden hebben.

Een ‘motobineuse’ op zijn frans, want hoe het ding in het nederlands heet, weten we eigenlijk niet eens.





En zo kon het gebeuren dat Johan een paar dagen later met de machine voor de deur stond. Het starten ging een beetje moeilijk tot dat we ontdekten dat je er benzine in moest doen.

Het ding liep nog niet helemaal perfect, maar Johan gaat er nog iets aan verbeteren om ook dat goed te krijgen. De deal werd beklonken met een uitvoerig diner met ‘cocq au vin à la Queenie’ als hoofdschotel.



Peter ging dezelfde dag met de motobineuse een stukje grond om ploegen en Queenie zaaide allerlei gewassen in de vers geploegde grond. Mooie bordjes erbij met daarop geschreven wat het moet worden (peen, courgettes, sla, enz.)








Ben benieuwd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten