dinsdag 2 april 2013

naar Ouge


Maandag 18 maart vertrekken we naar Ouge.

Het weer ziet er goed uit, de reis verloopt vlot, alles in het huis is, zoals we het hadden achtergelaten en we kunnen dus beginnen met de voorbereidingen voor de verbouwing, fase1.

  We gaan direct als gedrevenen aan het werk: de woonkamer, de stal en de zolder ontruimen, want daar moet de verbouwing plaatsvinden
Het hooi dat al tien of twintig jaar op de hooizolders ligt moet er nu eindelijk eens af. Veel stuivend stof, maar het moet echt weg, al is het alleen maar voor het brandgevaar..


De grote stapel brandhout in de stal ligt in de weg, want erachter is een deur die vroeger is dichtgemetseld en die we nu weer open willen gaan maken. Dus die stapel verplaatsen we ook.

Peter doet veel achterstallig onderhoud aan de appelbomen, want die zijn erg verwaarloosd; in één boom zit veel maretak en die moet er uit.

Maar we kunnen ook zo nu en dan even relaxen in de tuin, al hadden we iets mooier voorjaarsweer willen hebben.

En er is genoeg tijd om even te gaan kijken in Langres (een mooi stadje met het standbeeld van Diderot en een recreatiemeertje vlak bij).






In Jussey (waar we op de markt een professionele takkenschaar kopen voor het snoeiwerk),  



Fay Billot (voor de supermarkt) en 




Morey (om koffie te drinken bij Steef en Barbara de Clercq).








Gelukkig komt iedere dag de bakker langs de deur.
Aan het eind van ons verblijf maken we plaats voor Laurens en Branko, die gaan beginnen met de verbouwing. Laurens legt goed uit hoe hij het ziet. De volgende morgen maken we ons uit de voeten naar Vinkeveen.


2 opmerkingen: