dinsdag 16 april 2013

Fase 1 van de verbouwing


Fase 1 van de verbouwing van onze boerderij in Ouge is nu 2 weken aan de gang en de foto’s, die Laurens en Branko ons stuurden bevredigden onze nieuwsgierigheid even, maar prikkelen die daarna nog meer, zodat we vrijdag 12 april naar Ouge rijden.


De heren hebben hard gewerkt en laten trots het resultaat tot dusverre zien: de woonkamer is 2 x zo groot geworden door het maken van een doorbraak naar de stal. In de uitbreiding ligt een gave grenen vloer, het plafond is bijna een halve meter omhoog gebracht en de wanden zijn nagenoeg klaar.
Nu wordt de achterwand er in gezet.
Door de verhoging van het plafond van de uitgebreide woonkamer is er nu op de 1e verdieping een prachtige vloer ontstaan, waar vroeger alleen een gammele vliering was. We gaan daar binnenkort een 3e slaapkamer maken.
Maar eerst wordt er een WC opgetrokken.
We zijn hartstikke blij met het resultaat en ook met een aantal andere verbeteringen dat intussen door de mannen is aangebracht, zoals het doorbreken van een dichtgemetselde deur van de grote stal naar de tuin.
We hebben wel een probleem, want de doorbraak door de 60cm dikke muur heeft een kolossale berg puin op ons terras opgeleverd. Wat moeten we daar nou mee? We beginnen vast steen voor steen de berg weg te krijgen, maar er zal toch een container (frans: conteneur) moeten komen.
Queenie gaat een paar ramen die we in de stal gevonden hebben afstoffen; die kunnen we goed gebruiken in de nieuw te bouwen slaapkamer.



Tussendoor maken we een korte wandeling naar de waterval in de Ougeotte, het riviertje, waar Ouge naar is genoemd.

 











2 opmerkingen:

  1. Tjonge, tjonge, dat ziet er meteen fraai uit!
    Heel anders dan in de diverse TV-programma's over verbouwingen.
    Puin? Kun je daar niet een muurtje van stapelen of gebruiken om het terras vlak en egaal te maken?
    Leuk dat je ook de tijd neemt om af en toe ook te ontspannen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, mooi hé?
      Een muurtje stapelen? Sjonge je kan er wel een kasteel van bouwen... en zwaar...
      Verderop in de tuin ligt nog een stapel stenen van minstens 100 jaar oud. Die stapel is ca 6 mtr hoog en 12 mtr lang en dan ook nog breed natuurlijk. Daar moeten we ook wat mee.
      Het terras is al vlak met grindtegels, dat krijgen we niet vlakker met dit ongesorteerde puin.
      Een container is toch wel het beste, denk ik.

      Verwijderen