zaterdag 20 augustus 2016

voldoening van je werk!


Dorien en Ad en ook Sam, Isa en Mike houden vakantie in Ouge. Maar de traditie wil dat ze ook een paar leuke klussen doen.



 

Het Japanse hek
Ad heeft in Japan een mooi hek van bamboe gezien en dat leek hem wel wat om in Ouge na te maken. Dat komt heel goed van pas.
We wilden al van “het bankje van de laatste zonnestralen” een soort prieel maken. Dus gaan Mike en Ad aan de slag en binnen een paar uur staat er plotseloos een mooi strak hek. Nu nog een mooie klimplant langs het hek en het prieel is al bijna af. de klimplant is een campsis en die begint al helemaal links onder in.



Restauratie bankje. We hebben een heel oud bankje, maar het is verveloos en het wiebelt als je er op zit. En het zit super ongemakkelijk. Misschien valt het wel binnenkort ook nog uit elkaar! Dorien en Peter pakken het bankje aan, zagen de bruikbare planken op maat, we zoeken een mooi kleurtje uit, Isa en Queenie gaan  schuren en verven en we hebben weer een fraaie aanwinst voor de tuin onder de notenboom.








Stronk in de zichtlijn.

We hebben vorig jaar al een mooie zichtlijn gecreƫerd naar een rood bankje achter in de tuin.





Er zijn al een paar struiken en bomen voor gesneuveld,

maar er staat nog altijd een stronk van een omgezaagde

beuk in de weg.

Ad, Mike en Peter maken er korte metten mee.



 Terras. Het gras onder de notenboom en de paardenkastanje wil maar niet groeien. Als het heeft geregend is het daar dus een modderige boel.


Een terras van stenen zou daarvoor een aardige oplossing zijn. Maar dan moet je eerst grond uitgraven, zand storten en dan de stenen zoeken en een terras in elkaar puzzelen. Mike, Isa en Ad leggen zo het eerste stuk van het terras aan.












Als we dan aan tafel zitten te genieten van de zalmpasta van Sam, blijkt de tuin er in eens een stuk mooier bij te liggen. en dan hebben we voldoening van ons werk!





Geen opmerkingen:

Een reactie posten