vrijdag 13 maart 2015

maart in Ouge



Op een stille zondag  rijden we naar Ouge. In de Ardennen ligt nog sneeuw langs de weg en in Ouge is het nog kil, maar dat wordt snel beter. De krokussen en sneeuwklokjes zijn er al.











We hebben veel zon,  weinig wind en geen regen. Dus mooi weer, zodat Adriaan (eindelijk!) de balk in de nok van de stal komt plaatsen. Heel lang geleden moet een boer, die hier woonde het handig gevonden hebben enkele dragende balken weg te zagen, zodat het hooi makkelijker op de zolder kon worden gebracht.


De constructie van het dak leek ons nu eigenlijk een beetje zorgelijk. Daarom levert Adriaan een nieuwe balk.



Die is zo de stal in gesleept, maar dan moet die opgehesen worden in de nok van de stal.



Adriaan heeft een kraan, die hem snel op het dak doet belanden, waar hij een paar dakpannen weg haalt en zo de balk op zijn plaats hijst. Even vast metselen en klaar!


We werken in de tuin (er staan iets te veel beuken) en we plaatsen de obelide, die we uit Vinkeveen hebben meegenomen (het is geen obelisk, noch een piramide, het had ook een piralisk kunnen zijn, maar dat klinkt niet).







Queenie maakt echte tarte tatin onder het genot van een glaasje (of twee) zelf gemaakte morellen-armagnac. Je moet er eigenlijk een speciale pan voor hebben, maar met deze paella-pan (ook uit de ressourcerie!) lukt het ook: heerlijk. 















De electrische bedrading moet nodig worden verbeterd








en omdat het eigenlijk nog steeds een beetje kil is in huis, kopen we in de resourcerie (kringloopwinkel) een prachtig tapijt (echte pers) voor 6 euro: een kopie! Maar je moet wel zelf naar de vliering van de ressourcerie klimmen om het kleed te bemachtigen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten