vrijdag 21 september 2012

Op een boot is er altijd wat.



Fred monteert de nieuwe waterpomp
De Jagombo wacht geduldig
op de nieuwe anodes
In het voorjaar had ik al onder de boot gekeken met duikbril en snorkel en gezien dat de anodes helemaal verdwenen waren. Dus moesten er nieuwe aangebracht worden. Onze toevlucht in dit soort zaken, Fred, had direct een oplossing: hij zou een duiker organiseren, die de anodes aan het roer onder water zou bevestigen; dat is veel goedkoper dan een botenlift. Wij blij.

Maar voordat de duiker er kon zijn, hadden we er een probleem bij: er kwam geen water meer uit de kranen. De waterpomp kapot. Dus mailde ik aan Fred dat we een tweede probleem hadden. Fred staat voor niets, dus de volgende morgen was hij er, keek en kwam  pijlsnel met een nieuwe waterpomp aan zetten. Wij hadden weer water!

De duiker was er nog niet; die werkt bij de brandweer en kon de volgende ochtend pas. Inmiddels hoorden we onze nieuwe waterpomp de hele dag bijna onafgebroken draaien, dus toen Fred en duiker de volgende ochtend kwamen, meldden we ons nieuwe (derde) probleem.
Fred had snel door dat het ventiel van de warmwatervoorziening niet goed werkte en loste ook dit euvel snel op, ondanks het feit dat een eenzelfde vervangend exemplaar niet meer leverbaar is.

en dat is dan de anode.
Fred geeft de gereedschappen aan
Fred is een zzp-er met gouden handjes, die heel snel werkt. Een ding doet hij nog vlugger: praten. In het Frans, althans, voorzover wij dat kunnen nagaan. En met een ernstig accent. En binnensmonds. Gelukkig herhaalt hij iedere zin tenminste 3 x.
Wij zijn erg trots op ons zelf als we weer denken te begrijpen wat hij heeft gezegd en erg blij als hij onze bootproblemen weer heeft verholpen, want er is altijd wat met een boot.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten