zondag 26 februari 2017

nieuwe kamer

Het is echt winter in Utrecht en vanuit ons raam is het nog mooi ook!
En toch ga je zo nu en dan op de weer-app kijken hoe het weer in Ouge is.
Het blijkt dat het daar veel aangenamer is dan in Nederland.
Dus besluiten we voor een weekje of zo naar Ouge te ontsnappen.    
   



Daar aangekomen, blijkt het weerbericht te kloppen en aan het eind van de middag zitten we in een kale wintertuin toch maar mooi met een prettig glas in de hand.






Helaas blijft het niet erg lang lekker weer. We krijgen zelfs nachtvorst. Dat levert dan ook weer mooie plaatsjes op van onze tuin in de ochtendnevel.







Dat belet ons niet om ons project 'herstel van de oude knechtenwoning' weer op te pakken. Eigenlijk is die zgn knechtenwoning helemaal geen knechtenwoning. Het is ooit een kleine boerderij geweest, zoals er in deze streek honderden zijn. Waarschijnlijk in de 18e en 19e eeuw gebouwd. Ons huis is een samenvoeging van 2 van die boerderijen. Dat samenvoegen is (wanneer weten we niet) zonder veel omzichtigheid gebeurd: men heeft een muur uit één van de stallen gemept en er een grote stal van gemaakt. Ook is er een stuk aangebouwd. Alles met de Franse slag. Dat wil in ons geval bijvoorbeeld zeggen dat, als je een muur maar half wil slopen, dat ook maar half doet en de rest van de muur in half afgebroken toestand laat staan.


We beginnen het herstel van dat oude boerderijtje met de 'huiskamer'. De (woon)keuken is zo'n enorme puinbak dat we er even nog niet aan toe zijn. Er staat wel een grote schouw in met de voor deze streek karakteristieke kastjes, maar dat bewaren we voor volgend jaar of zo.



We bestemmen de woonkamer als logeerkamer. Dus hebben we er al een douche in gezet. Nu is de verlichting en een wand aan de beurt.


Er moet ook een deur in komen. Daarom eerst naar de brico om een deur te kopen. We hangen hem er zonder veel gedoe tussen 2 oude balken die nog op zolder liggen. En het begint al wat te lijken.


Het aanleggen van de elektrische bedrading kost, zoals gebruikelijk veel meer moeite en gefoeter, maar na een paar keer springende stoppen komt het goed en branden de lampjes, doen de stopcontacten het en ook de schakelaar doet wat ie moet doen.

Bij de 'Emmaus' kopen we voor 15 euro een paar raampjes, want in de nieuwe wand moeten ook ramen komen. En bij de kringloopwinkel (de 'ressourcerie') een oude wastafel, die je tegenwoordig 'vintage' moet noemen, geloof ik.




Sneller dan we hadden gedacht hebben we nu een logeerkamer erbij. Alles volgens onze professionele bouwtekeningen.






Intussen konden we ook de oude appelboom snoeien en genieten van de tuin, die ons al beloften doet voor de naderende lente. 
Maar er komt een regenperiode aan. Dus die lente gaan we maar afwachten aan de Oudegracht in Utrecht.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten