maandag 1 juli 2013

Dieven in de nacht?

 


Het was weer een dag geweest van hard werken in ons huis in Ouge.


De logeerkamer moet een nieuw plafond krijgen en zijwand met ramen.


De electrische bedrading moet uitgebreid en de tuin moet bijgehouden. 
 Na een warme en drukke dag vallen we als blokken in slaap.

Plotseling schrikt Peter wakker door alarmerend geroep ven Queenie:
“Ik hoor mensen in huis! En ik hoorde iets vallen!”

Even bedenkt ze zich nog: “Of heb ik het nu gedroomd?” En dan direct erna: “Nee, ik hoorde duidelijk stemmen en er viel iets om met een doffe dreun.”
“Je moet gaan kijken”.

Peter heeft niets gehoord, maar vind het zijn taak als man om te gaan kijken. Queenie achter hem aan. Natuurlijk is er niets te zien dat duidt op ongewenst bezoek; niet in de stal, niet op de zolder, niet in de werkplaats en ook niet in de keuken en woonkamer. Zelfs in de tuin is niets te zien, want het is er aarde donker om 4 uur in de morgen, zoals het in Nederland nergens meer is.

Terug in bed, wil de slaap niet meer komen. Dus lig je maar te denken aan gisteren en morgen. Totdat Peter bedenkt: vanmorgen komt de vuilnisman langs. “Oh, dat is het natuurlijk geweest”, roept Queenie opgelucht en valt het zelfde moment in een diepe slaap.
Peter vindt het echter wel raar dat  de vuilnisophaal al om 4 uur ’s morgens langs komt. Hij gaat voor alle zekerheid even naar beneden om te kijken. De vuilniszakken van gisterenavond staan er niet meer en de container is leeg  . . . . . . . . . . . .                 


1 opmerking:

  1. Spannend verhaal zeg.....Gelukkig niks aan de hand! Wel een idiote tijd voor het vuil.....

    BeantwoordenVerwijderen